Wat doe jij met je neus?

Een rare vraag met vast en zeker veel bijzondere antwoorden. Het ding wat onder andere ons gezicht vorm geeft en ons uiterlijk uniek maakt. Waar dagelijks door plastisch chirurgen veel correcties op uitgevoerd worden en waar we onze brillen op laten rusten. Als we moe worden gaat de neus kriebelen en minimaal twee maal per jaar gebruiken we hem om overmatig slijm weg te snuiten. Toch gebruiken we onze neus te weinig.

Vooral in deze tijd word onze neus aangesproken. De speculaasgeur bij de bakker en de supermarkt, de geur van een heerlijke stoofpot, en ga zo maar door. Er zijn genoeg lekkere etenswaren / gerechten in de buurt.

Velen van ons zijn opgevoed middels de schijf van vijf. Verdeeld over de dag nemen we ons voedsel tot ons. We genieten van de smaak en genieten wanneer we verzadigd zijn.

Maar hoe vaak ruik je nog aan je eten voordat je een hap neemt?

ruik aan alles wat je eet en geniet nog meer!

Ik denk dat maar weinig mensen dit doen, en toch is dit zeer raadzaam om te doen. Je krijgt niet alleen meer zin in het eten, maar het heeft ook nog een gezondheidsreden.

Je hersenen geven een seintje aan je darmstelsel, welke vloeistof het moet uitscheiden om zich voor te bereiden op de komst van eten. Dit werkt vanuit hier naar boven, tot het bekende water in je mond gevoel. Je lichaam is er klaar voor om voedsel te ontvangen. Dit komt je spijsvertering ten goede. Daarnaast gaan we nemen we onbewust meer tijd om te rustig te eten. Met als gevolg dat je hierdoor minder buikpijn krijgt, je spijsvertering krijgt de kans om meer voedingstoffen uit je voeding te halen en je ontlasting word soepeler.

Het enige wat je hoeft te doen is gewoon ruiken, iets wat we bijna allemaal kunnen. Ons lichaam doet de rest!

Vertrouw op wat je ruikt. Ze zeggen wel eens dat een kat nooit iets eet wat niet goed voor hem / haar is. Wij kunnen dit ook, echter zijn we de kunst van het ruiken en acteren naar wat we ruiken veelal verleerd.

Tijd om onze neus beter te gebruiken!

Challenge: Ruik aan alles wat je consumeert en merk het verschil!

  • Categorie