Aangename geur in het verpleeghuis door geurondersteuning

Probleem met geur in Verpleeghuis

Geboden oplossing;

In een verpleeghuis neem je soms niet zo’n aangename geur waar. Dit komt doordat men in een verpleeghuis veelvuldig incontinentiemateriaal voor cliënten gebruikt. Bevuild incontinentiemateriaal wordt zo hygiënisch mogelijk weggegooid in speciale luchtdichte afvalemmers. Desondanks kan niet altijd voorkomen worden dat er een ongewenste geur blijft hangen. Geurondersteuning voorkomt een vervelende geur, urinegeur is namelijk indringende en weeïge geur. Sterk van karakter.

Daarnaast is bijna niet te voorkomen dat men deze geur licht ruikt bij entree van het verpleeghuis. D.m.v. geurondersteuning kan deze geur worden gemaskeerd en voelt de binnenkomst als een warm welkom.

 

Geurondersteuning met een maskerend vermogen met daarin Lavendel en Ceder. Deze geuren worden in aromatherapie gebruikt als enerzijds rustgevend en antibacterieel dan wel om mensen ontvankelijker naar elkaar te maken, door de aangename geur men staat simpelweg wat meer open naar elkaar en kan daardoor meer van elkaar verdragen.

Gevolg

Gevolg; de onprettige geur werd gemaskeerd. De aangename geur zorgde ervoor dat bezoek langer bij de clienten bleef.  Het welzijn en welbevinden van de cliënten werd daardoor bevorderd. Door de juiste geurcompositie te gebruiken nam het welzijn en welbevinden van de cliënten toe. Uiteindelijk had iedereen, geurondersteuning in het verpleeghuis, bezoek en zorgverleners, profijt van de juiste geurondersteuning.

We hebben hier de geur Best of Irelands gebruikt.

Mirjam den Boer

Ik ben Mirjam den Boer
Geurspecialist

Als geurexpert help ik je graag de invloed van aromatherapie op welzijn te verkennen. Meld je aan voor een persoonlijk consult en laat mij je gids zijn in de fascinerende wereld van geuren.

  • Categorie