Over Sense to Connect

Essentiële oliën worden al eeuwenlang gebruikt vanwege hun medicinale en therapeutische werking. Essentiële olie oftewel etherische olie wordt gewonnen uit bomen, planten, bloemen, zaden en wortels. Van oorsprong werden deze oliën gebruikt op onze huid of via consumptie. Uit onderzoek blijkt dat de oliën ook een grote weldaad kennen via opname door onze geur receptoren oftewel ons reukzintuig.
De geneeskrachtige werking van essentiele olien is onmiskenbaar

Sense to Connect

De oprichtster van Sense to Connect, Mirjam den Boer, is gefascineerd door de krachtige werking van essentiële oliën. De geneeskrachtige werking zorgt namelijk voor genezing van infecties en ontstekingen. Het heeft een gunstig effect op vele ziektebeelden, daarnaast brengt het je ook mentaal en geestelijk in balans. Hier wilde ze meer over weten. Ze heeft een opleiding tot aromatherapeut gevolgd. Dit wakkerde haar nieuwsgierigheid verder aan. Wat is de invloed van geur neurologisch gezien? Ze heeft zich verder bekwaamd door verschillende opleidingen op het gebied van neurowetenschap, aromatherapie, neuromarketing en sociologie te volgen. Uiteindelijk heeft het geleid tot de oprichting van Sense to Connect.

Ambitie

Met geur kun je de wereld een stukje mooier maken. Elke neurologische stemming kun je ondersteunen met geur. Door het ruiken van een aangename geur voel je je direct prettiger. Waarom passen we het gebruik van geur dan nog zo weinig toe in de ruimtes waarin we vertoeven? De kracht van geur is namelijk enorm. Daarom willen wij geurondersteuning toegankelijk maken voor bedrijf, instelling en particulier.” Wij geloven in de kracht van geurbeleving. Het vraagt sensitiviteit, niet alleen om het gedrag van mensen te begrijpen maar ook om je gesprekspartner aan te voelen. Wat heb je nodig om gewenst gedrag te realiseren? Daarbij kijken wij verder dan alleen de vierkante meters van de ruimte. Daar gaat een uitgebreid gesprek met gerichte vragen aan vooraf.

Geurbeleving van Sense to Connect

De geurcomposities op basis van natuurlijke essentiële oliën van Sense to Connect zijn met inzichten uit neurowetenschap samengesteld. Hierdoor kun je een gewenst neurologisch effect ondersteunen. Het is toepasbaar op elk gebied. De geurmachines zorgen voor een mooie verneveling in alle luchtlagen. Hierdoor heb je een subtiele verspreiding en blijft de geur lang hangen. We hebben geurmachines in verschillende maten; geschikt voor kleine tot zeer grote ruimtes. Bovendien zijn ze makkelijk te gebruiken. Dat maakt dat onze geurmachines ook voor privégebruik geschikt zijn. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op!

Mirjam den Boer
  • Categorie