Meer geduld in de wachtrij

Verminderen van ontevredenheid bij een lange wachtrij bij de kassa

Niemand houd ervan om lang te wachten. Vooral niet bij de kassa. Wanneer we onze keuze hebben gemaakt willen we dit artikel zo snel mogelijk afrekenen om vervolgens door te gaan met onze dag. Toch komt het zo nu en dan voor. De meeste locaties met een afrekenpunt zorgen zoveel mogelijk voor een gemakkelijke doorstroom van klanten. Maar wachten geeft de hoogste irritatie bij de klanten. Geurondersteuning kan het wachten prettiger maken. En dat zonder dat men het merkt. Het kan zelfs de impuls aankoop verhogen..

De oplossing

Mandarijn verhoogt het gevoel van tevredenheid. Het zorgt voor meer balans in je gevoelsleven. Door een aroma van mandarijn te verspreiden in het kassagebied werd het winkelend publiek coulanter. De bereidheid om te wachten werd groter. Omdat ze zich prettiger voelden, nam ook de bereidheid tot impulsaankopen toe.

Resultaat

Een gemoedelijkere stemming in de winkel én extra verkoop door impulsaankopen in het kassagebied.

Mirjam den Boer

Ik ben Mirjam den Boer
Geurspecialist

Als geurexpert help ik je graag de invloed van aromatherapie op welzijn te verkennen. Meld je aan voor een persoonlijk consult en laat mij je gids zijn in de fascinerende wereld van geuren.

  • Categorie