Rust op de PG afdeling

Mensen met Dementie helpen met geur

We weten dat door hersenschade, als gevolg van dementie, gedragsverandering kan optreden. Bijvoorbeeld, slaapstoornis, loopgedrag, onrust, roepgedrag en decorumverlies.

De prikkelverwerking van een groep mensen met dementie is verschillend. Er kan bijvoorbeeld 1 persoon met dementie roepgedrag en 1 persoon met dementie loopgedrag laten zien.

Het gebeurd vaak dat de hele groep het gedrag gaat overnemen en gaat roepen en/of lopen. Gevolg is dat een hele woongroep geen comfortabele dag heeft.

Ook voor de verzorgende ontstaat een situatie die een zeer hoge werkdruk geeft.

 

De oplossing voor de PG afdeling

Door middel van geur kun je deze mensen helpen.

We reageren op geur zonder dat we dat doorhebben. Het ondersteund ons gedrag. Het gaat veel verder dan lekker of niet lekker.

In ons brein reageren we op geur herinnering maar ook in ons oer brein (reptilian brain).  Ons reptielen brein geeft aan hoe we reageren op geur. Rust, actief, comfort, alles in mogelijk.

Ondersteunen in comfortabel gevoel is hierdoor heel goed mogelijk. Sense to Connect heeft diverse geuren in elke categorie. Zo kunnen we deze mensen goed helpen.

 

Resultaat

Als gevolg van het toepassen van een comfortabele geur, werd de groep weer vrolijker, sliep ‘s nachts door en bracht meer balans op de dag.

  • Categorie