Winterdepressie, wat doe je eraan?

Winterdepressie, vreselijk om te hebben.

Het probleem Winterdepressie, wat doe je eraan?

Het voelt alsof je elke dag maar 2 uur slaapt, elke (werk)dag ben je vreselijk moe en humeurig. Een vriendin van ons had deze klachten ook, dus Sense to Connect ging kijken hoe we konden helpen met het oplossen van haar winterdepressie.

Oplossing

We hebben eerst haar dagritme goed doorgenomen. Wat voel je, wat gebeurt er en wat moet je doen? Op basis van haar antwoorden, hebben we twee geuren uitgekozen. Een kleine machine voor thuis met een ontspannende geur (Oriental Dreams) en één voor op haar kantoor met een actieve geur (Fresh Blue) die fris is en je aanzet tot een actieve werkhouding. Bij thuiskomst zet ze direct de machine in haar slaapkamer aan. Deze geur in de machine is een ontspannende geur. Hierdoor ontspan je makkelijker waardoor je sneller  kan slapen.

Geur helpt bij winterdepressie

Resultaat om winterdepressie te voorkomen

Met geur hou je je winterdepressie buiten de deur!

Door de toepassing van een actieve geur overdag, voelt ze zich beter gedurende de dag, ze is veel effectiever en voelt zich minder moe. Door een ontspannende geur te verspreiden in haar slaapkamer slaapt ze beter. Ook hierdoor voelt ze zich beter gedurende de dag. Ze heeft veel meer energie, ze blijft actiever met een goed humeur en is minder snel moe.

Voor iedereen met een winterdepressie, is het gebruik van geuren makkelijk, en zinvol!

Mirjam den Boer

Ik ben Mirjam den Boer
Geurspecialist

Als geurexpert help ik je graag de invloed van aromatherapie op welzijn te verkennen. Meld je aan voor een persoonlijk consult en laat mij je gids zijn in de fascinerende wereld van geuren.

  • Categorie