Geur geeft verlichting tijdens de Corona periode

Geur geeft verlichting.

Tot na corona! Helaas een veel gehoorde uitspraak. We beperken onze fysieke contacten, blijven zoveel mogelijk binnen en wachten tot het overgaat.

Echter het gewone leven gaat door, in sommige gevallen geeft het alleen maar extra druk. Kinderen, jong volwassenen en volwassenen zijn thuis, met en zonder ‘rugzakje’. Ook mensen die juist door afname van het fysieke contact down en gedeprimeerd raken hiervoor zijn allerlei tips.

Mensen met dementie in de woon-zorgcentra en mensen met een verstandelijke handicap hebben geen contact meer met hun dierbaren wat extra spanning geeft.

En zo kun je nog veel meer voorbeelden noemen.

Een grote groep mensen heeft een grotere uitdaging door de Corona beperkingen.

Mensen die gevoelig zijn voor verandering van hun vertrouwde ritme en regelmaat.

Verminder spanning met geur
Thuis onderwijs

Dit geeft spanningen en vaak een ongewenst maar onbewust actie- reactie patroon. Het kost veel energie om van deze situatie het beste te maken.

Thuiswerken, lesgeven en het gezellig houden kost soms meer energie dan een fulltime baan. De klachten over Corona stress  zijn volop aanwezig.

U kijkt naar alle mogelijkheden en past ze daar waar mogelijk toe om het leven comfortabeler te maken. Echter wordt er nog steeds weinig naar de mogelijkheden van geur gekeken.

Geur geeft verlichting.

Als je weet dat geur een groot gedeelte van je gedrag kan ondersteunen is het jammer te noemen dat we er nog zo weinig mee doen.

Geur kan de extremen van gedrag afvlakken. Net even iets meer balans in het gedrag geven.

Een paar voorbeelden;

Zo weten we dat er diverse mensen met dementie meer in balans zijn met geur, zelf minder onrust ervaren en minder onrust geven op de woongroep.

Vrouw met dementie
Ouder echtpaar

Mensen met een verstandelijke handicap auto mutileren minder wanneer de juiste geur aanwezig is, daardoor ervaren zij en hun omgevingen een hoger comfort.

Tijdens gewenste concentratie pieken helpt geur de aandacht erbij te houden en sneller informatie te kunnen verwerken en onthouden. Hierdoor leren kinderen sneller.

En het mooie van geuren is dat de juiste geur composities een goede dosis vrolijkheid ondersteunen.

Dit zijn slechts een paar mogelijkheden van geur.  Binnenkort bieden we op maat gemaakte pakketten aan, zodat je de geur zelf in je huis of omgeving kan aanbrengen.

Wil je niet wachten totdat we zover zijn?

Laat het ons weten op welkom@sensetoconnect.nl

Mirjam den Boer

Ik ben Mirjam den Boer
Geurspecialist

Als geurexpert help ik je graag de invloed van aromatherapie op welzijn te verkennen. Meld je aan voor een persoonlijk consult en laat mij je gids zijn in de fascinerende wereld van geuren.

  • Categorie