Die geur doet me aan mijn moeder denken

Ervaring koppel je automatisch aan geur

Geurherinnering aan moeder. Dit was een uitspraak van een negenjarige jongen die verblijft in een jeugdzorg locatie ergens in Nederland. De jongen had volgens zijn begeleider een grote glimlach op zijn gezicht toen hij deze geur rook.

Het geurgeheugen https://nl.wikipedia.org/wiki/Reukzin is onbewust sterk aanwezig bij ons. Hierdoor kun je geur inzetten om jezelf of een ander beter te laten voelen. Tevens kan het therapeutisch worden gebruikt.

De jongen heeft in zijn korte leven al heel veel meegemaakt, maar heeft nog steeds een mooie herinnering aan zijn moeder. Nu zal hij binnenkort beginnen aan een therapie waar we geur voor gaan inzetten.

Geurherinnering aan moeder.

Om de geur te bepalen hebben we zoveel mogelijk de positieve en negatieve ervaringen van zijn leven besproken met zijn begeleid(st)ers. Ervaringen zijn zonder dat je het merkt onbewust gekoppeld aan een geur.

Een simpele methodiek, maar soms moeilijk om te realiseren. Alleen de geurcomponenten worden aangeboden waarbij hij een positieve geurherinnering aan zijn moeder kan hebben. Zijn geheugen doet de rest.

We weten dat geur deze reactie kan geven, maar elke keer dat dit gebeurt is het weer een cadeau, mensen ondersteunen met geur, zich beter laten voelen, dat blijft mooi.

Wil je weten welke geur dit was? Wij hebben   Oriental Tresure  ingezet en een heel goed resultaat bereikt voor deze jongen!

Jij hebt vast ook al eens een geurherinnering ervaren. Hoe vaak ben je ergens in je leven geweest, dat een geur je doet terug denken aan iemand of aan een omgeving?

Moeder en zoon 

 
Ben je nu ook nieuwsgierig of we iemand in jouw instelling kunnen helpen, stuur ons een bericht naar welkom@sensetoconnect.nl
Mirjam den Boer

Ik ben Mirjam den Boer
Geurspecialist

Als geurexpert help ik je graag de invloed van aromatherapie op welzijn te verkennen. Meld je aan voor een persoonlijk consult en laat mij je gids zijn in de fascinerende wereld van geuren.

  • Categorie