Die geur doet me aan mijn moeder denken

Ervaring koppel je automatisch aan geur

Dit was een uitspraak van een negenjarige jongen die verblijft in een jeugdzorg locatie ergens in Nederland. De jongen had volgens zijn begeleider een grote glimlach op zijn gezicht toen hij deze geur rook.

Het geurgeheugen is onbewust sterk aanwezig bij ons. Hierdoor kun je geur inzetten om jezelf of een ander beter te laten voelen. Tevens kan het therapeutisch worden gebruikt.

De jongen heeft in zijn korte leven al heel veel meegemaakt, maar heeft nog steeds een mooie herinnering aan zijn moeder. Nu zal hij binnenkort beginnen aan een therapie waar we geur voor gaan inzetten.

Om de geur te bepalen hebben we zoveel mogelijk de positieve en negatieve ervaringen van zijn leven besproken met zijn begeleid(st)ers. Ervaringen zijn zonder dat je het merkt onbewust gekoppeld aan een geur.

Een simpele methodiek, maar soms moeilijk om te realiseren. Alleen de geurcomponenten worden aangeboden waar hij een positieve herinnering aan kan hebben. Zijn geheugen doet de rest.

We weten dat geur deze reactie kan geven, maar elke keer dat dit gebeurt is het weer een cadeau, mensen ondersteunen met geur, zich beter laten voelen, dat blijft mooi.

Wil je weten welke geur dit was?  Oriental Tresure

Vast en zeker dat het jou ook al is gebeurd. Hoe vaak ben je ergens in je leven geweest, dat een geur je doet terug denken aan iemand?

Moeder en zoon 

 
Ben je nu ook nieuwsgierig of we iemand in jouw instelling kunnen helpen, stuur ons een bericht naar welkom@sensetoconnect.nl
  • Categorie