Geur helpt man met Dementie slapen

Levensloop: De wandelende Nijmegenaar

Geur helpt man met dementie slapen.

Bij ons is een bijzondere meneer met dementie aangemeld voor hulp. Hij straalt energie uit, maar kampt met ernstige vermoeidheid. Slapeloze nachten zijn voor hem geen uitzondering. Wandelen is zijn grootste passie; een teken van zijn vastberadenheid, misschien zelfs als koppigheid te  zien. Maar door de vermoeidheid verliest hij steeds meer de man die hij was. Woede-uitbarstingen komen vaker voor, zijn stem klinkt luider dan ooit. Het gevoel van opsluiting en straf is overweldigend voor hem.

Onze ontmoeting met deze meneer was hartverwarmend. Een slanke, fitte man met een twinkel in zijn ogen, die zijn verzorgende vol enthousiasme vraagt om samen te gaan wandelen. Zijn wandelschoenen heeft hij al aan. Maar de bezorgdheid van zijn verzorgende is begrijpelijk; ze vreest dat de vermoeidheid hem ten val zal brengen en twijfelt of buiten wandelen nog verantwoord is.

Een groot deel van zijn leven bracht deze bijzondere man door in het betoverende Nijmegen, waar hij met volle teugen genoot van de prachtige bossen en natuurlijke schoonheid. Altijd in beweging, vol energie, vervulde hij zijn dagen als conciërge en thuis was hij niet te stoppen. Naast zijn reguliere werk, zette hij zich met hart en ziel in als vrijwilliger en bracht hij zoveel mogelijk tijd buiten door. In 1964 gaf hij zijn hart aan een lieve vrouw en samen verwelkomden ze twee prachtige kinderen – een jongen en een meisje, zijn alles.

Zijn leven was vervuld van vreugde en geluk, tot het moment dat zijn geliefde vrouw ziek werd. Onbegrensd was zijn liefde voor haar, en zonder aarzeling stopte hij al zijn activiteiten om fulltime voor haar te zorgen, gesteund door zijn toegewijde kinderen. Hoewel het een zware tijd was, klaagde hij nooit; zijn liefde voor zijn vrouw was sterker dan alles.

Zeven lange jaren gingen voorbij, en in 2012 overleed zijn grote liefde. Een onmetelijke leegte vulde zijn hart. Gelukkig stonden zijn kinderen altijd klaar om hem te steunen in deze moeilijke periode. Uiteindelijk kwam het moment dat hij verhuisde naar een woonzorglocatie. Zijn kamer werd zorgvuldig ingericht en hij nam al zijn dierbare bezittingen mee. De kamer ademt netheid en warmte, versierd met talloze fotolijstjes vol kostbare momenten met geliefde mensen.

In zijn badkamer, naast zijn vertrouwde aftershave, staat een parfumflesje uit 1947, een dierbare herinnering aan zijn overleden vrouw. Dit kleine flesje symboliseert een leven vol liefde en toewijding, een verhaal van verbondenheid dat zijn leven heeft gevormd.

Geur helpt man met dementie slapen: Verbeterde Slaap en Innerlijke Balans met Enchanted Nature

Geur helpt man met dementie slapen. Dat is ons voornaamste doel, tegelijkertijd werken we aan het herstel van zijn innerlijke balans. Voor dit proces maken we gebruik van de heerlijke geur Enchanted Nature, een prachtige hercreatie van de betoverende meigeur uit het Nijmeegse bos. (En laten we niet vergeten dat toeval niet bestaat!)

De toegewijde verzorgenden houden zorgvuldig een document bij, waarin het tijdstip van meneer’s nachtelijke ontwaken en zijn starttijd van de dag worden genoteerd. Deze informatie stelt ons in staat om het geurprogramma nauwkeurig af te stemmen op zijn behoeften.

Na een periode van twee weken hebben we het geurprogramma perfect op maat gemaakt, het resultaat is indrukwekkend: meneer slaapt nu de hele nacht door. Bovendien is hij merkbaar rustiger,  is hij minder koppig en staat hij meer open voor hulp. Opvallend is dat hij inmiddels ook weer dagelijks aan het wandelen is gegaan. De kracht van deze persoonlijke geur heeft zijn leven aanzienlijk verbeterd.

Geur helpt man met dementie slapen. Dit is een geweldig resultaat voor meneer en voor verzorgenden, familie en medebewoners.

De geurmachine die we hebben gebruikt bij meneer is de Geurmachine Brugge,

Mirjam den Boer

Ik ben Mirjam den Boer
Geurspecialist

Als geurexpert help ik je graag de invloed van aromatherapie op welzijn te verkennen. Meld je aan voor een persoonlijk consult en laat mij je gids zijn in de fascinerende wereld van geuren.

  • Categorie