Onderzoek geeft positieve resultaten van geurondersteuning

Bereik het met geur!

In de hedendaagse zorgsector is het creëren van een positieve en rustgevende omgeving voor bewoners en medewerkers van cruciaal belang. Verpleeghuis Overslydrecht heeft, in samenwerking met Sense to Connect, een innovatieve stap gezet door geurondersteuning te integreren in hun zorgaanbod. Deze unieke aanpak heeft bewezen een aanzienlijke impact te hebben op het welzijn van zowel bewoners als personeel, mede dankzij de gepassioneerde inzet van Evvérs Elly en Selina, die zorgden voor de juiste communicatie en informatieverspreiding.

De Wetenschap Achter Geurondersteuning

Geurondersteuning maakt gebruik van speciaal geselecteerde geuren om gewenste neurologische effecten te bereiken. De essentiële oliën in deze geuren hebben niet alleen de kracht om de concentratie te verhogen en negatieve emoties te verminderen, maar ook om positieve gedragingen te stimuleren. Interessant is dat deze effecten bereikt kunnen worden zonder dat de geur bewust waargenomen hoeft te worden. 

Een Positieve Invloed op Verpleeghuis Overslydrecht

Het onderzoek binnen de afdeling Rivierdijk van verpleeghuis Overslydrecht heeft aangetoond dat geurondersteuning een positieve invloed heeft op de bewoners, met name op een bewoonster die aanvankelijk tekenen van onrust vertoonde. Door het plaatsen van geurmachines in verschillende ruimtes en het zorgvuldig afstellen van de geurintensiteit op basis van feedback, is een algemeen positieve ervaring gecreëerd. Dit heeft niet alleen geleid tot een afname van onrust en een verbetering van de gemoedstoestand, maar ook tot een betere sfeer binnen de groep en een lichte stijging in de positieve ervaring van het personeel.

De Rol van Evvérs Elly en Selina

De succesvolle implementatie van geurondersteuning in verpleeghuis Overslydrecht is mede te danken aan de toewijding en het harde werk van Evvérs Elly en Selina. Hun passie voor het verbeteren van de zorgomgeving heeft gezorgd voor effectieve communicatie en informatieverspreiding onder het personeel. Voorafgaand aan het onderzoek ontving het personeel uitgebreide informatie over geurondersteuning en werd er een klinische les gegeven over de werking van geur op de mens, waardoor het personeel de geurondersteuning volledig omarmde als een waardevolle aanvulling op hun zorgpraktijk.

Conclusie

De implementatie van geurondersteuning bij verpleeghuis Overslydrecht onderstreept het potentieel van deze benadering in de zorgsector. Het biedt een innovatieve, niet-invasieve manier om het welzijn van bewoners te verbeteren en een positieve werkomgeving voor het personeel te creëren. Dankzij de inspanningen van Evvérs Elly en Selina, en de positieve resultaten van het onderzoek, benadrukt deze case study de veelzijdigheid van geurondersteuning als een krachtig hulpmiddel in de verbetering van zorg en welzijn.

Lees ook deze blog/ referentie over geurondersteuning op de PG afdeling

Mirjam den Boer

Ik ben Mirjam den Boer
Geurspecialist

Als geurexpert help ik je graag de invloed van aromatherapie op welzijn te verkennen. Meld je aan voor een persoonlijk consult en laat mij je gids zijn in de fascinerende wereld van geuren.

  • Categorie