Geurondersteuning tijdens de palliatieve fase

Kwaliteit van leven - kwaliteit van sterven

Geurondersteuning in de laatste levensfase: waarom is het van vitaal belang?

In de cruciale laatste fase van het leven is het absoluut essentieel om betekenisvolle ondersteuning te bieden. Het afscheid nemen van het leven is een onvermijdelijke en aangrijpende gebeurtenis die ons allen treft. Ondanks het feit dat de bekwame zorgprofessionals zich vaak concentreren op het bestrijden van symptomen, zoals het doeltreffend verlichten van pijn, het effectief verminderen van benauwdheid en het kalmeren van innerlijke onrust, blijft geurondersteuning nog te vaak over het hoofd gezien.

Maar waarom is geurondersteuning juist in deze fase zo uitermate relevant?

Ten eerste is het een kritiek moment waarop we ervoor moeten zorgen dat het stervensproces op een waardige en vredige wijze verloopt. Daarnaast wordt deze periode voor naasten vaak gekenmerkt door een aangrijpende en emotionele rollercoaster, waarin ze langzaam maar zeker afscheid moeten nemen van hun geliefde en mogelijk geconfronteerd worden met fysieke ongemakken.

De begeleiding van bekwame professionals speelt een cruciale rol gedurende deze complexe periode. Zodra de dierbare bedlegerig wordt en het onontkoombaar duidelijk wordt dat herstel niet langer binnen bereik is, begint het wakende stadium. Naast de gebruikelijke en noodzakelijke symptoombestrijding biedt geurondersteuning een onschatbare en aanvullende vorm van zorg.

Er zijn reeds vooraanstaande zorgdeskundigen die over dit onderwerp hebben geschreven. Ga voor meer diepgaande informatie naar de volgende informatieve website:

Blog: De zintuigen positief beïnvloeden in de laatste levensfase (https://sterinzorg.nl/blog-de-zintuigen-positief-beinvloeden-in-de-laatste-levensfase/)

Geur Memory Lane zorgt voor verlichting tijdens het stervensproces

Palliatieve geur Memory Lane

Speciaal voor de laatste levensfase hebben we de geur Memory Lane samengesteld. Deze geur is voornamelijk gebaseerd op donker hout, zoals amber. Deze warme geurtinten worden veelvuldig gebruikt in diverse culturen tijdens het stervensproces van een dierbare. Het biedt een rustgevend gevoel, precies wat we willen bereiken om ondersteuning te bieden tijdens dit onomkeerbare en moeilijke proces. De geur Memory Lane draagt bij aan een vredige stervensproces.

Wanneer deze geurset wordt gebruikt in verpleeghuizen, ontvangen we talloze positieve reacties. Dierbaren ervaren een diepe rust, wat hen helpt bij het afscheid nemen. Sommigen vragen zelfs of de geurmachine kan blijven aanstaan tot het moment van begraven of crematie.

Palliatieve Geurondersteuningset

Om dit proces gemakkelijk en efficiënt te maken, hebben we een complete palliatieve geurondersteuning set samengesteld.

Deze geurset bevat de gebruiksvriendelijke geurmachine Nice, samen met twee geurflacons van Memory Lane. De geurmachine (verkrijgbaar in wit of zwart) is zeer eenvoudig te bedienen. Met drie verschillende standen kun je het geurvermogen naar wens instellen.

Bij deze set ontvang je twee geurflacons van 15 ml, gevuld met de heerlijke geur van Memory Lane. Door de flacons eenvoudig in de diffuser te draaien, kun je direct genieten van de gewenste geur. De geurmachine kan zowel draadloos, opgeladen, worden gebruikt, zodat je deze overal kunt plaatsen waar je maar wilt, of via het reguliere stroomsnoer.

Palliatieve geurondersteuning set
Palliatieve geurondersteuning set
  • Categorie