Geurondersteuning tijdens de palliatieve fase

Kwaliteit van leven - kwaliteit van sterven

Ondersteuning in de Laatste Levensfase
Het levenseinde is een fase waarin iedereen, vroeg of laat, geconfronteerd wordt met het afscheid nemen. In deze periode is niet alleen de fysieke, maar ook de emotionele en zintuiglijke ondersteuning van cruciaal belang.

Symptoombestrijding en Meer
Als zorgprofessionals richten we ons vaak op symptoombestrijding: pijnverlichting, het verminderen van benauwdheid en onrust. Echter, de laatste levensfase verdient een benadering die verder gaat dan alleen het fysieke. Het is een tijd waarin kwaliteit van sterven net zo belangrijk is als kwaliteit van leven.

De Rol van Geur in Palliatieve Zorg
Geur is een zintuig dat tot de laatste momenten intact blijft en kan een diepe, verlichtende impact hebben. Met onze speciaal ontwikkelde geur, Memory Lane, bieden we een unieke vorm van ondersteuning.

Blog: De zintuigen positief beïnvloeden in de laatste levensfase (https://sterinzorg.nl/blog-de-zintuigen-positief-beinvloeden-in-de-laatste-levensfase/)

Geur Memory Lane zorgt voor verlichting tijdens het stervensproces

Palliatieve Geurondersteuningset

Memory Lane: Een Geur van Troost en Rust
Deze geur is zorgvuldig samengesteld met noten van donker hout en amber, bekend om hun kalmerende eigenschappen. Deze warme geurtinten worden wereldwijd gebruikt in rituelen rondom het stervensproces, en bieden een gevoel van rust en troost.

Wanneer deze geurset wordt gebruikt in verpleeghuizen, ontvangen we talloze positieve reacties. Dierbaren ervaren een diepe rust, wat hen helpt bij het afscheid nemen. Sommigen vragen zelfs of de geurmachine kan blijven aanstaan tot het moment van begraven of crematie.

Om dit proces gemakkelijk en efficiënt te maken, hebben we een complete palliatieve geurondersteuning set samengesteld.

Deze geurset bevat de gebruiksvriendelijke geurmachine Nice, samen met twee geurflacons van Memory Lane. De geurmachine (verkrijgbaar in wit of zwart) is zeer eenvoudig te bedienen. Met drie verschillende standen kun je het geurvermogen naar wens instellen.

Palliatieve Geurondersteuningsset
Onze set bestaat uit:

  • Een gebruiksvriendelijke geurmachine (beschikbaar in wit of zwart)
  • Twee flacons van 15ml met de geur Memory Lane

Doordat de flacons eenvoudig in de diffuser zijn te draaien, kun je direct de geur ervaren. De geurmachine kan zowel draadloos, opgeladen, worden gebruikt, zodat je deze overal kunt plaatsen waar je maar wilt, of via het reguliere stroomsnoer.

Palliatieve geurondersteuning set
Palliatieve geurondersteuning set
Mirjam den Boer

Ik ben Mirjam den Boer
Geurspecialist

Als geurexpert help ik je graag de invloed van aromatherapie op welzijn te verkennen. Meld je aan voor een persoonlijk consult en laat mij je gids zijn in de fascinerende wereld van geuren.

  • Categorie